Προσοχή, Παρακάτω παρουσιάζονται μόνο οι σημαντικές απεργίες/πληροφορίες της επιλεγμένης κατηγορίας. Για όλες τις απεργίες παρακαλώ επισκεφτείτε το κεντρικό ημερολόγιο
Print

ΔΟΕ (Δάσκαλοι) 5 & 19 Οκτωβρίου (24ωρες)

ΔΟΕ (Δάσκαλοι) 5 & 19 Οκτωβρίου (24ωρες), Τη συμμετοχή της στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 5/10 για το δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ και στη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 19/10 αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε σχετική ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού μετώπου ως τη μόνη λύση και τονίζει ότι οι δυνάμεις της εργασίας χρειάζεται να συστρατευθούν περισσότερο από ποτέ.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων για «την άσχημη κατάσταση στην εκπαίδευση, με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες», καθώς και για «τις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων». Αιτήματα του κλάδου, είναι η άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και η θέσπιση ενιαίου μισθολογίου, χωρίς καμία μείωση του μισθού..

Πηγήhttp://www.naftemporiki.gr-Απεργία των δασκάλων στις 22 Σεπτεμβρίου