Προσοχή, Παρακάτω παρουσιάζονται μόνο οι σημαντικές απεργίες/πληροφορίες της επιλεγμένης κατηγορίας. Για όλες τις απεργίες παρακαλώ επισκεφτείτε το κεντρικό ημερολόγιο
Print

ΑΔΕΔΥ 11 Δεκεμβρίου Παναττική στάση εργασίας 12:00 έως λήξη ωραρίου

ΑΔΕΔΥ 11 Δεκεμβρίου 2013, Παναττική στάση εργασίας 12:00 έως λήξη ωραρίου, Παναττική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι εώς τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στην προωθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (12:00) έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το δίκαιο αγώνα όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (εργαζόμενοι στα Υπουργεία) και καλεί το σύνολο των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ τονίζει:

«Η κυβέρνηση κωφεύει και εξακολουθεί να βαδίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, επιβάλλοντας πειθαρχικές διώξεις στους εργαζομένους στα ΑΕΙ και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση αφενός του δικαιώματος στην εργασία και αφετέρου των Κοινωνικών Αγαθών που συρρικνώνονται, θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη».

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «μεθοδεύει νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία το 2014, εμμένοντας στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής της».

Πηγή: http://tovima.gr